March 06, 2010

Ega varane väljajooks ei taga veel väravat (M. Adamson)


Skoor- ikka veel 0, ma hakkan juba kahtlema, kas neid üldse eksisteerib.
Oleme Vantaa lennujaamas, tervis pole kõige parem.
Läbielamistest niipalju, et kui me jõudsime laevast välja, kus meid pidi ootama eelnevalt bronnitud takso, siis arvake ära, keda seal ei olnud – ja õige vastus on – meie taksot. Me nimelt jäime 4 minsa hiljaks ja see (hiljem selgus, et nähtavasti moslemist neeger) kiirustas juba järgmisi kliente vedama.
Nüüd väike ülevaade, kuidas käituvad erinevad inimesed kriisisituatsioonides: Liisi elas oma viha välja taksofirma peale ja lubas koju jõudes kindlasti kaebuse esitada. Eve ootas telefoni otsas, et infoliinid tööle hakkaksid (kell oli 04.49). Maria ei pidanud Flo und millekski ja helistas, nõudis takso numbrit (mis muideks on 01000700) ja uus takso oligi tellitud. Taksojuht – loomulikult naine, lisaks eestlane. 20-minsase sõidu jooksul saime teada, et ta on pärit Märjamaalt, viimased 2,5 aastat elab Soomes, eelnevalt töötanud ka rekkamehe ja bussijuhina. Mees ka taksojuht, lapsi 4, elavad 1 USA-s, 1 Itaalias, 1 Tallinnas ja 13-aastane koos temaga Soomes. Avaldas infot, et see takso, mis meid ära ei oodanud, on nõme, kaadrivoolavus väga suur. Helsingi taksojuhid hoiavad ühte ja kui kellelgi tekib probleem, siis visatakse klient maha, tormatakse teisele taksojuhile appi ja hakatakse tülikat klienti kumminuiaga tümitama– ringkaitse J. Samas politsei jõuab ka ühe minutiga ja vaatab kõike pealt. Ei sekku. Sama asi toimib ka Amsterdamis, peategelasteks on seal prostituudid, kellel on tubades hädaabinupud juhuks kui mõni klient peaks esinema hakkama. Kliendi huvides on, et politsei jõuaks kohale enne teisi prostituute, muidu seksinäljas klient lüüakse lihtsalt maha.
Seesama naistaksojuht arvas ka, et liiklus Eestis sakib. Kui kellelgi on plaanis minna Soome taksistiks, siis tuleb eelnevalt läbida mingi haige tänavatetundmiseksam. Kui võtta peale kas neeger või traattoestusega seelikutega mustlasnaised, siis tuleb raha ette küsida, sest nad kipuvad putku panema. Eestis statistika selline, et meil on 1 ametlikult töötav muslasnaine, keegi isegi teadis, kus ta töötab. Uuringute põhjal on tõestatud, et eestlased on väga mustlasvaenulik rahvas ja põhjus lihtne – mustlaslapsi visatakse tihti koolidest välja jne, jne, jne...By the way, kas teie olete näinud ühtegi mitte kõõrdsilmset mustlaslast? Aga sina, Mari? Või Täll?
Seda kõike 20-minsa ja 40 euro jooksul.
Ja päike tõuseb.

No comments:

Post a Comment