March 15, 2010

Charlie’s angels


Skoor oli nii kehv, et sellest pole isegi mõtet kirjutama hakata, aga ega meil ei olnud aega sellega tegeleda ka.

Hommik tervitas meid ikka päris korraliku päiksega ja kui sa tuled põhjapooluselt nagu meie, ei saa ühtegi kiirt raisku lasta.
Kõigepealt väike eine, mis koosnes- üllatus!- saiast ja muffinitest ja siis kiiresti basseini äärde. Kell on tegelikult 9.00 hommikul, aga nagu ma juba enne kirjutasin- ei saa raisku lasta. Mõnulesime ikka täie raha eest- määrisime faktor 15-ga siit ja sealt ja siis lamamistoolidesse. Vahepeal, kui eriti kuumaks läks, siis libistasime ennast basseini. Ega meil siin muidu üle mõistuse soe ei ole- näiteks rannas ei saa ikka üldse olle, sest seal on külm, aga hotelli varjus basseini ääres on täitsa nii.
Võtsime päiksevanne mõned tunnid, kui nahk juba veits kipitama hakkas, läksime tuppa sättima, et minna... poodi!
Enne käisime dushi all ja siis mul tuli meelde, et pidime kindlasti kirjutama sellest, kuidas Ameerikas dushid töötavad- see ei ole mingi lihtne asi. SF-s oli nii, et keerasid kangist ja tõmbasid kraani tilast, et vee dushi saaksid (selle kohta näidati meile esimene päev isegi punaselt joonistatud skeemi). Siin on nii, et tõmbad kangi, et vesi jooksma hakkaks, siis keerad kraanist vee parajaks, siis vajutad nuppu, siis reguleerid juga ja voila! saadki dushi alla hüpata! Ei tea, kuidas need inimesed siin sellega hakkama saavad, aga noh- laisad pesevad, virgad kratsivad. Sama asi on siin ka liiklusmärkidega- lisaks märkidele on siin kõikide märkide all teadetetahvlid, et mida selle märgiga tahetakse öelda. Näiteks kui sul on ikka kirbits ees, siis sinna alla on ühe tahvli peale kirjutatud Don’t go ja nagu sellest oleks veel vähe, siis teise tahvli peale Wrong way! Ja siis ei ole siin võrdsetel ristmikel parema käe reeglit, vaid sõidab see, kes kõige esimesena ristmikule jõudis ja siis järgmine jne. Kogu see mõttetegevus võtab võrdlemisi palju aega ja muudab liikumise päris kaootiliseks.
Panimegi siis poe ühe järjekordse outleti poole ajama- Citadel outlets seekord. 5 tundi kärmet sebimist- hilfiger, calvin klein, guess, converse, puma, siis mõned särtsakamad kohalikud tooted ja – tehtud!
Tagasiteel üritasime leida mõnda toidupoodi, sest plaanisime täna süüa kodus. Pealegi oli meil täitsa joomata sealt toredast veiniistandusest ostetud vein. Aga kui SF-s oli vähe toidupoode, siis siin pole neid praktiliselt üldse. Suure surma ja üldse mitte Urve abiga leidsime lõpuks ühe toidupoe. Tavaline- mõned värsked tomatid, ploomid, pirnid, juust, melon, sibulapealsed, tomatimahl (et kõht korralikult läbi käiks), coca light ja jälle – tehtud!
Enne kojuminekut põikasime läbi ka oma naaber“külast“, Long Beachilt. Ilus merevaade, üksikud pilvelõhkujad, suur tuledega kaunistatud vaateratas- ah ega seal polnudki midagi muud eriti teha :D.
 Kodus tegime ühe mõnusa tomatimaitsega tomatisalati, juust, vein ja tuttu.

No comments:

Post a Comment