Hommik – aeg minna hommikustsööma. Söömine toimub hotelli
kõrval asuvas india söögikohas. Astume sisse, oleme ainukesed. Laudade peal on imelikud
kanistrid mingi sogase ollusega. Anname ühele tüübile kupongid, ütleme, et
hommikusöök ja tema küsib, mida juua, no tooge siis Kristjanile kohvi ja mulle
apelsinimahla. Saabuvad joogid – rõve. Kohv on sigamagus, apelsinimahl on nii
magus, et peale esimest lonksu ei suuda meist kumbki u ühe minuti jooksul
rääkida. Tõttan vana hea Coca Lighti järele.
Seejärel valatakse ka meie laual olevatesse kanistritesse
kahte sorti sogast ollus u 3 liitrit mõlemat, mõtleme, et supp, aga hoopis
kaste. Seejärel serveeritakse hommikusöök. 2 aurutatud riisi leiba ja üks
fritüüritud rasvapall. Sööma peame seda koos kastmetega. Mina ajan vaevu ühe
plönni endale sisse, Kristjan pingutab ja saab söödud nii enda oma kui ka minu
jäägid. Seejärel saabuvad järgmised hommikusöögilised. Pilukad, aga ka
turistid. Räägivad midagi “kelneriga” ning vaatavad meid imestund pilkudega.
Seejärel on meie kord imestuda kui nende lauda jõuavad toastid muna ja
juustuga. Nähes meie imestust küsivad nad, et kas meile meie hommikusöök
maitseb, meie, et noh mitte eriti ning seepeale ütleb naine, et noh nemad
eelistavad siiski toasti. Ha-ha. Igatahes me teame, et homme nõuame ka
sama.
Seejärel seadsime sammud metroo peale. Lähemal metrooplaani
vaatlusel selgus, et üks peatus on meile kohe päris lähedal. Teele jäi mitmeid
ilusalonge ja ühe neist ka välja valisime, Kristjanile nimelt. Meil oli plaan
teha karvikust inimene.
Salong oli piinlikult puhas, üks neiu pesi valge märja
salfakaga põrandat, millele jäi vaevu hallikas jälg, mõtlesime piinlikusega
enda põrandate peale. Seejärel võeti Kristjan letti. Juuksuriks u 45-aastane
mees. Näitasime pildilt, millist soengut vaja on (no umbes nagu kõige ägedamal
india meesmodellil loomulikult). Mees vaatas hirmunult. Küsis veel minult, et
kas oleme kindlad ja me olime. Kõigepealt haaras mees hekikäärid ja eemaldas
enamuse juustest. Seejärel kiirelt hekseldas valmis varem pildilt nähtud
soengu. Ei mingit masinat, ei mingit pardlit, puhas kääride töö. Välja kukus
hästi. Ja seda kõike 10 singapuri dollari eest (kurss 1EUR = 1,5 SGD). Pole
paha.
Hakkas sadma. Polnud muud teha, läksime Chinatowni, leidsime
kogemata mingi hawker-i (toidukoht, kus erinevates putkades müüakse erinevat
toitu vähese raha eest, söögiplats kõigil ühine. Hinnatud see koht, mille ees
saba). Kuna midagi tellida ei osanud, siis käisime ringi ja vaatasime, mida
teised söövad ja siis üritasime üles otsida koha, kus seda müüakse. No ei
leidnud. Võtsime mingid nuudlid lihaga ja pelmeenidega. Suht heal oli. Lisaks
värskelt pressitud õuna-ananassi mahla, aga vot see oli imehea.
Seejärel patseerisime
niisama ringi. Avastasime, et Singapur meile ikka väga meeldib. Selline hea
kooslus vanast autentsest ja uuest, uhkest.
Käisime ühes hiina templis ja siis jälle ühes eriti fääntsis
kaubamajas, mille katusel oli pisike bassein, kus sai jalgupidi sulistada. Plaan
oli minn Sentosa saarele, aga kuna me tahtsime selleks kasutada cabel cari,
siis tehti see meie jaoks eirit raskesk (pikk jutt) ja me ei läinud sinna vaid
hoopis vaatama ühte kuurorti, mis oli ehitatud
ühe hotelli katusele. Korruseks oli 56. Vaade imeline. Meid just
rannatooidele ei lastud kuna see hotellikülastjatele vaid, aga siiski see
vaadel. Singapur on roheline linn pilvelõhkujatega. Kui me esialgu arvasime, et
siin pole suurt midagi teha ja et ei viitsi suurlinnades passida, siis Sinagpur
meile kindlasti meeldib ja võimalik, et üritame reisi lõpus enne ärasõitu siin
veel 2 päeva veeta. Kui meil jääb üle u 1000 SGD-d, siis ööbime Marina Bay
Sands-is J,
mis te arvate, kas meil jääb raha üle? Kallis, aga äge. Raha läheb nii, et vähe
pole. Mitte söögile, aga mingile muule jurale
Õhtuks oli meil planeeritud erinevaid atraktsioone, aga me
olime lihtsalt sigaväsinud, käisime söömas, esialgu täielikku jama ühes hawkeris,
maksis vaid 5 SGD, pärast sõime u sama raha eest veel mingit head kana. Ja siis
läksimegi magama
Alkohol on kallis. Õlu veel suht ok, aga vein kallis, rask.
No comments:
Post a Comment